Omvisninger

En unik opplevelse

Bli med på en rundtur gjennom fengselsbyggets rikholdige og varierte utstillinger. Vi gir et innblikk i straffemetoder og forbrytelser gjennom tidene. Her levendegjøres fortiden gjennom spennende historier. Du får se skarpretterøkser, gapestokker, tvangstrøyer, beslag fra Rinnans torturkjeller, miltbrannbakterier fra 1. verdenskrig, våpen, falske penger og utstyr for fluktforsøk.

Vi har flere temaer for våre omvisninger: kriminalitet og straff, krigen med fokus på lov og rett, propaganda i vår nyeste utstilling, m.m. Vi kan skreddersy omvisning etter ønsket tema og fokus. Om dere bare vil ha en rundtur i museets kuriositeter er det også mulig.

Priser

  • Innen museets åpningstid (tirsdag-fredag 10-15): Kr 1000,- per omviser.
  • Etter klokken 16: Kr 2000,- per omviser.
  • Helg: Kr 3000,- per omviser.
  • Skoler: Se egne priser
  • Gruppebesøk uten omviser: Gratis innen museets åpningstid.

På grunn av museets utforming må vi ha en omviser per 25 personer. Omvisningene varer mellom 45-60 minutter, men kan forlenges til to timer.

 

Gruppebesøk på egenhånd

Grupper som ønsker å se utstillingene på egenhånd er hjertelig velkomne til det. Dette er et gratis tilbud. Vi setter pris på at dere ringer på forhånd og avtaler tidspunkt. Dette hjelper oss å unngå kollisjon med museets egne omvisninger. Privatpersoner/familiegrupper trenger ikke bestille, men hvis en vil kan en ringe og få vite når store grupper er her hvis en vil unngå de.

 

Ulike undervisningstilbud for skoleklasser

Les mer om skoletilbud her

Museet tilbyr ulike omvisninger og undervisningstilbud. Vi har dialogbaserte omvisninger om straff gjennom tidene, andre verdenskrig og propaganda. Vi har også undervisningsopplegg om Galskapens Fengsel, og et nytt spennende opplegg i Propaganda. I tillegg disponerer vi rettsalen i Erling Skakkes gt., der elever kan gjennomføre en full fiktiv rettsak.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon, og last ned pdf-filer om tilbudene:

Justismuseets undervisningstilbud

Propaganda - lag egen propaganda!

For de minste

Vær oppmerksom på at noe av materialet vårt kan være skummelt. Vi har en barneguide (passer til 5-10 år) som dere kan låne på museet, bla igjennom på vår nettside (her), eller laste ned i pdf-format (her). Vi tar imot bestillinger for grupper med yngre medlemmer. Er dere en skoleklasse/barnehage ta en titt på skole delen av nettsiden vår.

For bestilling:

Kontakt Christine Rokkan Eriksen: christine@justismuseet.no, tlf 73 50 03 05 | 46 74 97 11 (Kontortid man-fre 10-15)