Oppdatering: “Rinnanbilen” på vei til restaurering

Bilen på vei ut av magasinet og til restaurering. Foto: Hilde Olsø
Som dere ser - så gjenstår det fremdeles litt på restaureringen! Foto: Pål Ødegård
Museets direktør styrer bilen inn i magasinbygningen. Foto: Pål Ødegård

Oppdatering i saken: Vår gamle svartemarje sendes nå til utlandet for restaurering. Forhåpentligvis er arbeidet ferdig til 17. mai, så den kan kjøre blank og fin i borgertoget!

Dette er en 1939 modell Chevrolet Pick Up, en såkalt svartemarje. Den gikk som politibil i Trondheim til 1949, og ble benyttet da Henry Oliver Rinnan ble kjørt til retterstedet i 1947. Deretter overtok politiet på Rjukan bilen. Siden ble bilen brukt som ”sightseeingbuss” ved Mjøsa, og endte sine dager som gårdsbil. Da museet fikk tak i bilen i 2007, var den i svært dårlig forfatning. American Car Club Trondheim har restaurert den i flere år.